top of page
Thuisverpleging Herent

Diensten van Thuisverpleging Herent

Verpleging aan huis

Ontdek de verpleegkundige zorgen door Thuisverpleging Herent.
Alle zorgen gebeuren op doktersvoorschrift, met uitzondering van de hygiënische zorgen.

Service op maat

Thuisverpleging Herent kan alle voorname zorgtaken op zich nemen. Denk maar aan wondverzorging, inspuitingen, stomazorg of compressietherapie. Maar vanuit onze jarenlange ervaring kunnen we u ook bijstaan met diabeteseducatie of klaarzetten van medicatie. Wij kunnen u in contact brengen met pedicure, kapster aan huis, gezinszorg, enz. Naast verpleegtechnische diensten kunnen we u ook helpen aan de nodige thuishulpmiddelen, van een alternating matras of ziekenhuisbed, tot wc-stoel of incontinentiemateriaal.

infuustherapie

Hygiënische zorgen 

Wij helpen u bij wassen, aan- en eventueel uitkleden, bad of douche in uw vertrouwde omgeving. En dit 1x of 2x/week of dagelijks (afhankelijk van de KATZ-score die moet ingevuld worden).

Persoonlijke verzorging in eigen huis

Iedereen is anders, daarom hebben wij ook bij hygiënische zorgen aandacht voor uw persoonlijke behoeften en spelen we flexibel in op uw mogelijkheden en beperkingen. 

Inspuitingen

Wij kunnen inspuitingen toedienen die uw arts heeft voorgeschreven. Indien nodig kunnen we u ook specifieke inspuitingen aanleren (zoals bij diabetes).

Wondzorgen

Thuisverpleging Herent neemt uw wondverzorging door een aandoening, ingreep of ongeval uit handen. Sinds kort hebben wij een referentieverpleegkundige inzake wondzorg in ons team.

Welke wonden kunnen wij voor u verzorgen?

Eenvoudige wondverzorging, doorligwonden, stomazorg, oncologische wonden, veneuze ulcera, wonden met een externe fixator of stift, wonden na operatie, brandwonden, diabetische voetwonden, negatieve druktherapie, wonden met een drain met of zonder aspiratie en wonden met wiek en/of irrigatie.

Wondzorg

Compressietherapie

Wij kunnen u helpen om orthopedische hulpmiddelen, zoals steunkousen of compressiewindels correct aan te brengen.

Technische prestatie

  • Plaatsen van en/of toezicht op intraveneuze of subcutane perfusie (vb. pijnpomp bij palliatieve zorg)

  • Toediening van en/of toezicht op parenterale voeding (TPN)

  • Plaatsing van een verblijfskatheter of van specifiek materiaal dat de toediening van een geneeskundige oplossing in een inplanteerbare kamer toelaat (vb. spoelen van een poort als Port-a-Cath)

  • Verwijdering van een verblijfskatheter of van specifiek materiaal dat de toediening van een geneeskundige oplossing in een implanteerbare kamer toelaat (vb. afkoppelen van een Infusor bij chemotherapie)

  • Vervangen van suprapubische sonde

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg 

Voor deze zorg zijn wij 7/7 en 24/24 beschikbaar.

Comfort en levenskwaliteit staan centraal

Tijdens de laatste levensfase primeert het verbeteren van levenskwaliteit zowel op psychisch als op fysiek vlak. In samenspraak met uw behandelende arts zorgen wij voor een kwalitatieve pijn- en symptoombestrijding.  Mits toestemming van u en uw arts werken we hiervoor graag samen met PANAL (Palliatief Netwerk Leuven). Niet alleen comfort van u als patiënt, maar ook van naaste partner of familie is belangrijk. 

Klaarzetten van medicatie

1x/week in weekbox

Oogindruppeling 

Tot 30 dagen na operatiedatum

Oogdruppels

Diabeteseducatie

Diabetespatiënten hebben er alle baat bij om van dichtbij opgevolgd te worden als het gaat om hun medicatie, bloedsuikergehalte en levensstijl met voldoende lichaamsbeweging en aangepaste voeding. De patiënt kan ook zelf praktische zaken aanleren. Als gespecialiseerde diabeteseducator kunnen wij u hierin bijstaan.

Enkele voorbeelden van diabeteseducatie

Het aanleren van injecteren met een insulinepen, werken met een glucosemeter, tips voor een aangepaste levenswijze, gezonde en evenwichtige voeding, …

Lavement 

Thuiszorg op (mensen)maat

CONTACT

Beroep doen op onze verpleegkundige en/of hygiënische zorgen aan huis?
Bel meteen naar Thuisverpleging Herent en bespreek met ons uw zorgvraag.

Aanbrengen van zalf of geneeskrachtig product

Bij zona, eczema, psoriasis, wratten, dermotocytose of andere huidletsels

bottom of page